Skip to main content
Zoete kip met verschillende wortels
Zoete kip met verschillende wortels

Zoete kip met verschillende wortels

3.3
(500)

Eerder vertelde we je dat je wortels in verschillende soorten en maten hebt. In dit gerecht gebruik je oranje peen en witte pastinaak. Dat laatste is een witte winterwortel en heeft een zoete smaak. Yummy!

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Perssinaasappel

2 sprig

Verse rozemarijn

100 g

Kipfilethaasjes

100 g

Peen

150 g

Pastinaak

250 g

Vastkokende aardappelen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honing

½ teaspoon

Bruine suiker

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories664 kcal
Energy (kJ)2778.2 kJ
Fat18 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber16 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Plastic Wrap
•Lid
•Large Pan
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers het sap van de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd of hak fijn.

Marineer de kipfilethaasjes.
2

Marineer de kipfilethaasjes met 1 el sinaasappelsap per persoon, de honing, de bruine basterdsuiker, de helft van de rozemarijn, peper en zout. Dek de kipfilethaasjes dit af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Snijd de pastinaak in even grote stukken.
3

Snijd de peen in parten. Schil de pastinaak en aardappelen (musica) en snijd ook in parten. Zorg hierbij dat alle parten ongeveer even groot zijn.

4

Kook de aardappelen en pastinaak met het groentenbouillonblokje 10 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de peen toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de kipfilethaasjes.
5

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de kipfilethaasjes aan beide kanten 1 minuut op hoog vuur en laat vervolgens 5 minuten op laag vuur afgedekt sudderen.

6

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de peen, pastinaak en aardappelen 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Schep de groenten en aardappelen op het bord en serveer met de zoete kipfilethaasjes. Bestrooi met de overige rozemarijn.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFreshĀ recipes