Eerder vertelde we je dat je wortels in verschillende soorten en maten hebt. In dit gerecht gebruik je oranje peen en witte pastinaak. Dat laatste is een witte winterwortel en heeft een zoete smaak. Yummy!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Perssinaasappel
2 sprig
Verse rozemarijn
100 g
Kipfilethaasjes
100 g
Peen
150 g
Pastinaak
250 g
Vastkokende aardappelen
½ tablespoon
Honing
½ teaspoon
Bruine suiker
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers het sap van de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd of hak fijn.
Marineer de kipfilethaasjes met 1 el sinaasappelsap per persoon, de honing, de bruine basterdsuiker, de helft van de rozemarijn, peper en zout. Dek de kipfilethaasjes dit af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Snijd de peen in parten. Schil de pastinaak en aardappelen (musica) en snijd ook in parten. Zorg hierbij dat alle parten ongeveer even groot zijn.
Kook de aardappelen en pastinaak met het groentenbouillonblokje 10 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de peen toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de kipfilethaasjes aan beide kanten 1 minuut op hoog vuur en laat vervolgens 5 minuten op laag vuur afgedekt sudderen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de peen, pastinaak en aardappelen 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Schep de groenten en aardappelen op het bord en serveer met de zoete kipfilethaasjes. Bestrooi met de overige rozemarijn.