Skip to main content
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

4.3
(331)

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk. Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.

Tags:
Plant-Based

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

0.64 piece

Scallions

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

¼ piece

Lime

1 pack

Red kidney beans

⅓ sachet(s)

Garam Masala

1 pack

Chopped tomatoes

200 milliliters

Coconut milk

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories898 kcal
Energy (kJ)3759 kJ
Fat51 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate79 g
Sugar25 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Colander
Soup pan with lid

Cooking Steps

Aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd samen met de wortel in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door

Tip: Let jij op je zoutinname? Gerbuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Soep koken
4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

Aardappel toevoegen
5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

Tip: Je kan de soep ook pureren met een staafmixer!

Serveren
6

Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak limoensap toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes