.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
5 g
Verse rozemarijn en tijm
250 g
Krieltjes
¼ unit
Citroen
25 g
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains: Vis)
125 g
Rode biet
¼ unit
Appel
20 g
Rucola en veldsla
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
150 g
Haricots verts
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 gradenPers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn, houd apart van elkaar. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en verdeel de knoflook, rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon erover. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bak 25 - 30 min in de oven.
Rasp de citroenschil met een fijne rasp en pers het sap uit de citroen.Meng de crème fraîche met per persoon: de rasp van een kwart citroen, 1 tl citroensap per persoon, de tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de zalmfilet er met de huid naar beneden in.Verdeel het crème-fraîchesausje over de zalmfilet.Bak de zalmfilet de laatste 10 - 15 minuten mee met de krieltjes in de oven.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de haricots verts.
Snijd de rode biet in parten. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verkruimel de feta.Meng per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn en 1/2 tl honing in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem van een platte schaal met de slamix en leg de rode bieten, appel en feta erop. Verdeel de dressing erover.
Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en kook ze in de andere pan met deksel in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de haricots verts met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zalmfilet op een grote schaal en leg de rozemarijn krieltjes eromheen.Serveer de rodebietensalade erbij.Serveer de haricots verts in een schaal.Zet de mayonaise in een bakje bij de rozemarijnkrieltjes.