Skip to main content
Zalmfilet uit de oven met haricots verts
Zalmfilet uit de oven met haricots verts

Zalmfilet uit de oven met haricots verts

met feta-bietensalade en rozemarijnkrieltjes

4.3
(430)

.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

5 g

Verse rozemarijn en tijm

250 g

Krieltjes

¼ unit

Citroen

25 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

125 g

Rode biet

¼ unit

Appel

20 g

Rucola en veldsla

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

150 g

Haricots verts

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5132 kJ
Calories1227 kcal
Fat81 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate74 g
Sugar18 g
Dietary Fiber15 g
Protein42 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Grater
Pan with Lid
Oven Dish
Serving platter
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 gradenPers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn, houd apart van elkaar. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en verdeel de knoflook, rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon erover. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bak 25 - 30 min in de oven.

Sausje maken
2

Rasp de citroenschil met een fijne rasp en pers het sap uit de citroen.Meng de crème fraîche met per persoon: de rasp van een kwart citroen, 1 tl citroensap per persoon, de tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm in de oven
3

Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de zalmfilet er met de huid naar beneden in.Verdeel het crème-fraîchesausje over de zalmfilet.Bak de zalmfilet de laatste 10 - 15 minuten mee met de krieltjes in de oven.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de haricots verts.

Salade maken
4

Snijd de rode biet in parten. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verkruimel de feta.Meng per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn en 1/2 tl honing in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem van een platte schaal met de slamix en leg de rode bieten, appel en feta erop. Verdeel de dressing erover.

Haricots verts
5

Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en kook ze in de andere pan met deksel in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de haricots verts met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg de zalmfilet op een grote schaal en leg de rozemarijn krieltjes eromheen.Serveer de rodebietensalade erbij.Serveer de haricots verts in een schaal.Zet de mayonaise in een bakje bij de rozemarijnkrieltjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes