Skip to main content
Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Met amandel-korianderolie en een rozenbroodje

4.0
(263)

Deze vullende maaltijdsoep is heerlijk troostrijk op een druilerige avond en past perfect in de #WeekZonderVlees, want dat is het deze week in Nederland! Pastinaak is familie van de oranje peen - wie weet passen daarom de smaken in deze winterse soep zo goed bij elkaar. De pastinaak is nog iets zoeter dan een wortel en heeft een wat anijsachtige smaak. Ook is hij iets zachter van structuur waardoor hij sneller gaar is.

Allergens:
Gluten
Gerst
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Pastinaak

¼ unit

Peen

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

1 unit

Biologisch bruin rozenbroodje

(Contains: Gluten, Gerst, Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Lupine, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja)

20 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Sesamzaad, Pinda's)

2 bunch

Verse koriander

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat37 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate89 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein18 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Stove
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak.

Snijden
2

Snijd de aardappelen, pastinaak en peen in kleine blokjes.

Soep bereiden
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerend 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn.

Broodje afbakken
4

Besprenkel ondertussen het rozenbroodje met een klein beetje water en bak 7 – 9 minuten in de oven.

Olie maken
5

Hak ondertussen de amandelen en de koriander zeer fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen goudbruin. Laat de amandelen afkoelen en meng vervolgens met de koriander en de extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng de amandel-korianderolie op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
6

Haal de pan met soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de amandel-korianderolie en serveer met het rozenbroodje.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes