
Deze vullende maaltijdsoep is heerlijk troostrijk op een druilerige avond en past perfect in de #WeekZonderVlees, want dat is het deze week in Nederland! Pastinaak is familie van de oranje peen - wie weet passen daarom de smaken in deze winterse soep zo goed bij elkaar. De pastinaak is nog iets zoeter dan een wortel en heeft een wat anijsachtige smaak. Ook is hij iets zachter van structuur waardoor hij sneller gaar is.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Ui
100 g
Vastkokende aardappelen
125 g
Pastinaak
¼ unit
Peen
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
1 unit
Biologisch bruin rozenbroodje
(Contains: Gluten, Gerst, Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Lupine, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja)
20 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Sesamzaad, Pinda's)
2 bunch
Verse koriander
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¾ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak.

Snijd de aardappelen, pastinaak en peen in kleine blokjes.

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerend 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn.

Besprenkel ondertussen het rozenbroodje met een klein beetje water en bak 7 – 9 minuten in de oven.

Hak ondertussen de amandelen en de koriander zeer fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen goudbruin. Laat de amandelen afkoelen en meng vervolgens met de koriander en de extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng de amandel-korianderolie op smaak met ruim peper en zout.

Haal de pan met soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de amandel-korianderolie en serveer met het rozenbroodje.