De runderstukjes die vandaag op het menu staan zijn niet van rund, maar van erwten en soja. Het gerecht breng je op smaak met Balinese wokpasta, die naast sojasaus smaakmakers als gember, chili en citroengras bevat. Een andere Aziatische smaakmaker die je vandaag gebruikt is gomasio, een ingrediënt uit de Japanse keuken. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode paprika
½ unit
Knoflookteen
85 g
Zilvervliesrijst
1.5 teaspoon
Gomasio
20 g
Balinese wokpasta
100 g
Peultjes
80 g
Vegetarische runderstukjes
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Snijd de paprika in dunne reepjes en pers de knoflook of snijd fijn.
• Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Laat uitstomen zonder deksel. • Meng de rijst daarna met 1 tl gomasio per persoon.
• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de wokpasta en knoflook 1/2 minuut. • Voeg de paprikareepjes en peultjes toe en bak 4 - 6 minuten. • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak nog 3 - 4 minuten. Schep tussendoor om.
• Verdeel de rijst over de borden en garneer met de rest van de gomasio. • Verdeel de groenten en vegetarische runderstukjes over de rijst.