Skip to main content
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade

met zelfgemaakte pure chocolademousse als dessert

Pak uit in december met elke week een tweegangendiner op het menu. Te beginnen met de burger van je dromen: vlees van wild zwijn met cranberry chutney, gekaramelliseerde uien en blauwe kaas. De perfecte combinatie van zoet, zout en hartig op een brioche geserveerd met zelfgemaakte friet en frisse salade van rode kool, appel en munt. Houd een beetje ruimte over voor het dessert: een zelfgemaakte, intens pure chocolademousse op een bedje van speculaas. Perfect voor Sinterklaasavond!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Rodekool, gesneden

¼ unit

Citroen

2.5 g

Verse munt

(May be present: Selderij)

½ unit

Appel

½ unit

Rode ui

1 unit

Briochebroodje

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei May be present: Ei, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 g

Ontbijtspek

1 unit

Wildzwijnburger

20 g

Cranberrychutney

(Contains: Mosterd)

10 g

Tuinkers

25 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Snijbiet en veldsla

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)9251 kJ
Calories2211 kcal
Fat144 g
Saturated Fat58.9 g
Carbohydrate157 g
Sugar66.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein60 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Frieten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietje van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30-40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Zorg ervoor dat de briochebroodjes later ook nog in de oven passen.

Snijden
2

Hak de geschaafde rode kool fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd per persoon 2 dunne plakjes van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el honing met het citroensap, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rode kool, de appel en de munt toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de rode ui in halve ringen. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten mee met de frieten in de oven.

Bak de burgers
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie, in 3-5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Broodjes smeren
5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de schijfjes appel erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Leg het ontbijtspek op de burger en werk af met de waterkers. Top af met de danablu.

Bord opmaken
6

Meng de snijbiet en veldsla met de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de rodekoolsalade, ovenfrietjes en mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Fruitbox | Medium

Fruitbox | Medium

Minstens 22 stuks
Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Speltwafel-sandwich

Speltwafel-sandwich

Met avocado, belegen kaas en tuinkers
Fruitbox | Large

Fruitbox | Large

Minstens 44 stuks
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Ontbijtspek-kaasomelet met ciabatta

Ontbijtspek-kaasomelet met ciabatta

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Je rolt zelf falafelballetjes
Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Fris door de combinatie van komkommer, radijs, appel en munt
Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Met een gekookt eitje en pecannoten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce