Skip to main content
Warme ontbijtcake

Warme ontbijtcake

Met amandelmeel en peer

3.6
(24)
Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Banaan

½ unit

Peer

50 g

Amandelmeel

(Contains: Noten)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

unit

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Suiker

50 g

Bloem

1 teaspoon

Bakpoeder

(Contains: Melk (inclusief lactose), Lupine)

pinch

Zout

1 teaspoon

Vanille-extract

Nutrition Values

/ per serving
Calories446 kcal
Energy (kJ)1866.1 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate50 g
Dietary Fiber8 g
Protein15 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Mixing Bowl
Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter.

2

Prak de banaan in een hoge kom. Schil de peer en snijd klein. Meng de peer met het amandelmeel, suiker, volkoren meel of bloem, bakpoeder en zout in een grote mengkom.

3

Scheid het eiwit en eigeel. Voeg het eigeel toe aan de geprakte banaan. Bewaar het eiwit in een aparte hoge kom.

4

Mix het eiwit stijf. Mix daarna het eigeel met de banaan luchtig. Voeg tussendoor het vanille-extract toe aan de banaan.

5

Schep het eigeel met banaan door de peer met amandelmeel en voeg als laatste het eiwit toe. Meng goed, maar niet te lang om te voorkomen dat alle lucht ontsnapt.

6

Schep het deeg in de cakevorm. Bak de cake 30 – 35 minuten in de oven.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes