Skip to main content
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten en hazelnoten

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten en hazelnoten

4.0
(227)

Dit is een frisse lentesalade van krieltjes en zongedroogde tomaten. De dressing maak je met citroen, mosterd, honing en olijfolie.

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

20 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Ui

150 g

Sperziebonen

2 sprig

Verse oregano

¼ unit

Citroen

40 g

Veldsla

30 g

Zongedroogde tomaten

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3259 kJ
Calories779 kcal
Fat44 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate73 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein14 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak ondertussen de hazelnoten grof.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groente snijden
3

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano fijn. Pers het sap van de citroen uit.

Stoven
4

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de ui, sperziebonen en oregano 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 tl citroensap en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 -12 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Scheur ondertussen de veldsla klein en snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng in een saladekom de veldsla, zongedroogde tomaat, 1 tl citroensap per persoon, extra vierge olijfolie, honing en mosterd.

Serveren
6

Voeg vervolgens de krieltjes en sperziebonen toe aan de saladekom, schep om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes