Skip to main content
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten

4.5
(172)

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergens:
Tarwe
Cashewnoten
Lupine
Ei
Mosterd
Soja
May contain traces of allergens
Selderij
Pinda's
Noten
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains: Lupine, Ei, Mosterd, Soja, May contain traces of allergens, Tarwe)

250 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

¼ piece

Lemon

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

75 g

Spinach

(Contains: Selderij, May contain traces of allergens)

10 g

Chopped cashews

(Contains: Pinda's, Noten, Sesamzaad, May contain traces of allergens, Cashewnoten)

25 g

Grana Padano flakes DOP

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories941 kcal
Energy (kJ)3937 kJ
Fat48 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate81.9 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein41.3 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
2
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 5 – 8 minuten gaar.
  • Verwarm een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, totdat de spinazie geslonken is. Bewaar het kookvocht.
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewstukjes.
  • Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover.
  • Schep de cherrytomaten en de kipfiletstukjes erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige grana padano. 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes