.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
200 g
Varkenshaas
1 unit
Witlof
½ unit
Appel
¼ unit
Citroen
½ tablespoon
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
20 g
Veldsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
0.13 unit
Groentebouillonblokje
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren. Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.
Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes.Pers de citroen uit in een kleine kom. Meng per persoon 1/2 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon in een saladekom. Voeg de witlof en appel toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade er op. Serveer met de varkenshaas en de krieltjes