Skip to main content
Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes
Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes

Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes

met dubbele portie varkenshaas

3.7
(39)

.

Allergens:
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

200 g

Varkenshaas

1 unit

Witlof

½ unit

Appel

¼ unit

Citroen

½ tablespoon

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

20 g

Veldsla

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

0.13 unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2851 kJ
Calories682 kcal
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate65 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein53 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.

.
2

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren. Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.

.
3

Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes.Pers de citroen uit in een kleine kom. Meng per persoon 1/2 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon in een saladekom. Voeg de witlof en appel toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade er op. Serveer met de varkenshaas en de krieltjes

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes