Skip to main content
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

4.2
(951)

Een dampende kom soep doet iedereen goed, maar deze soep is een ware boost voor je weerstand met maar liefst 400 gram groente per portie, boordevol vezels en rijk aan vitamine A. De paprikapesto geeft het geheel veel smaak, maar is een stuk lichter dan groene of rode pesto.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Wortel

3 unit

Pruimtomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ tube

Tomatenpuree

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2356 kJ
Calories563 kcal
Fat25 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate59 g
Sugar24.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein18 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Immersion blender

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

.
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 300 ml kokend water toe per persoon. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

.
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

.
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes