Heerlijke zelfgemaakte soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook wortel toe. Van de ciabatta maak je bruchetta’s die je belegt met een heerlijke verse paprikapesto. Zo maak je heel gemakkelijk zelf bruchetta’s.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
⅓ unit
Peen
250 g
Tomaat
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ unit
Tomatenpuree
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
25 g
Paprikapesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de honing en 300 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de ciabattaplakken over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta’s.