Skip to main content
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta’s
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta’s

Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta’s

3.8
(1,1K)

Heerlijke zelfgemaakte soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook wortel toe. Van de ciabatta maak je bruchetta’s die je belegt met een heerlijke verse paprikapesto. Zo maak je heel gemakkelijk zelf bruchetta’s.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Peen

250 g

Tomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ unit

Tomatenpuree

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories518 kcal
Energy (kJ)2167 kJ
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate54 g
Dietary Fiber13 g
Protein14 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de honing en 300 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten.

3

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de ciabattaplakken over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

4

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes