Skip to main content
Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes
Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Balansrecept: extra veel groenten en vezels, laag in calorieën

4.0
(512)

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.

Deze maand: ga lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en laag in calorieën. Met deze Aziatische salade krijg je in één keer 250 gram groente binnen. Daarnaast is het gerecht rijk aan vezels én ijzer. IJzer draagt bij aan een energiek gevoel en een goede weerstand. Je haalt het onder andere uit rood vlees, de biefstukpuntjes in dit geval, maar wist je dat het bijvoorbeeld ook in groene bladgroenten, volkoren granen, peulvruchten, noten en eieren zit? Tip van de chef: ijzer wordt beter opgenomen als je iets aan je maaltijd toevoegt met vitamine C erin, zoals groente.

Allergens:
Vis
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Komkommer

½ unit

Limoen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

10 milliliters

Vissaus

(Contains: Vis)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

1 unit

Little gem

100 g

Biefstukpuntjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

1.5 teaspoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2276 kJ
Calories544 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate49 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Grater
Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in dunne halve plakken. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker. Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijden
2

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/4 tl limoenrasp en de vissaus. Bak de bruine ciabatta 8 - 10 minuten in de oven.

Snijden
4

Hak ondertussen de pinda's grof. Haal de blaadjes van de little gem los – houd er 3 per persoon apart en snijd de rest grof.

Biefstukpuntjes bakken
5

Snijd de biefstukpuntjes in gelijke stukken van 1 bij 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan, wacht tot de olie goed heet is en fruit de knoflook en de rode peper een halve minuut op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de biefstukpuntjes en limoendressing toe en bak 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus.

Serveren
6

Meng de gesneden little gem met het zoetzuur. Verdeel de zoetzure salade over de borden. Leg de hele bladeren erbovenop, vul ze met de biefstukpuntjes en schenk er een beetje van de overgebleven saus uit de pan overheen. Bestrooi met de pinda's. Serveer de ciabatta en de rest van de saus van de biefstuk erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Falafel in volkoren pita

Falafel in volkoren pita

met koriander, limoen en tomatensaus
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn