Skip to main content
Spinazie-bataatcurry met spiegelei en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met spiegelei en yoghurt

Met rode peper en verse koriander

4.2
(421)

De bataat of zoete aardappel is officieel geen aardappel, maar een groente. Hij bevat meer vitaminen en mineralen, meer vezels en ook meer koolhydraten dan de aardappel. Bovendien is hij heerlijk zoet van smaak en daardoor lekker in deze geurige curry.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

100 g

Zoete aardappel

75 milliliters

Kokosmelk

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

2 bunch

Verse koriander

(May be present: Selderij)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

2 tablespoon

Naturel yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2711 kJ
Calories648 kcal
Fat35 g
Saturated Fat18.8 g
Carbohydrate63 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein22 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt,12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groente snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Bataat bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de bataat en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de bataat bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met bataat en laat slinken.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes