Skip to main content
Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Met peen en prei

4.1
(894)

In Turkije en India produceren én eten ze meer dan de helft van alle linzen wereldwijd. Maar ook hier zijn deze supergezonde peulvruchten erg populair. Niet zo gek, want linzen zijn niet alleen lekker en veelzijdig, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.

Allergens:
Vis

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

35 minutes

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Peen

100 g

Prei

40 g

Spekblokjes

½ can

Linzen

1 g

Schelvisfilet zonder huid

()

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2272 kJ
Calories543 kcal
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van ½ cm en de prei in fijne ringen.

Groente bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten op middelhoog vuur. De peen mag knapperig blijven.

Spekblokjes bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.

Mengen
4

Voeg de spekblokjes en de linzen toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Schelvis bakken
5

Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout

Serveren
6

Verdeel het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.