Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing
Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

met knoflookcroutons

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergens:
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

½ head

Butter lettuce

¼ piece

Lemon

65 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Garlic

1 piece

Wholewheat bread roll

⅗ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories764 kcal
Energy (kJ)3196 kJ
Fat50 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate34 g
Sugar5 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein39 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom. Snijd de sla grof en zet apart in een grote saladekom.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Kip bakken
2

Snijd het broodje in repen en vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon met het brood, de helft van de knoflook, peper en zout. Verdeel het geheel over de bakplaat met bakpapier. Bak de blokjes brood 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Zorg ervoor dat de olijfolie goed is verdeeld over het brood. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe voor een extra knapperig resultaat.

Dressing maken
3

Rasp de parmigiano reggiano. Meng in een kleine kom de mayonaise, de parmigiano reggiano en per persoon: 1 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, een mespuntje knoflook, 1 el water en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer citroensap en knoflook toe. Meng de dressing vlak voor serveren met de sla.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de tomaat, kipfilet en de knoflookcroutons.