Skip to main content
Rundervink met aardappelen in spek
Rundervink met aardappelen in spek

Rundervink met aardappelen in spek

Met balsamicospruitjes uit de oven

4.3
(58)

Vandaag is er een speciale rol weggelegd voor de bijgerechten. Nadat je de spruitjes even kort hebt voorgekookt, rooster je ze in de oven met balsamicoazijn en knoflook. Ook de aardappels zijn niet zomaar aardappels: je omwikkelt ze na het koken met spek en bakt ze lekker krokant. Hierbij eet je een rundervink: gekruid rundergehakt gewikkeld in een dun lapje mager rundvlees.

Allergens:
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Spruiten

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Rundervink

50 g

Ontbijtspek

1.5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4155 kJ
Calories993 kcal
Fat67 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate56 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber13 g
Protein35 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Paper Towel
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze kleiner, zodat je 4 ongeveer gelijke stukken aardappel per persoon hebt. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruitjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Spruitjes bereiden
2

Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de spruitjes toe, breng afgedekt aan de kook en kook de spruitjes in 5 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verdeel de spruitjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de knoflook, de balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Aardappelen koken
3

Kook ondertussen de aardappelen in een pan met deksel met ruim water, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water om verdere garing tegen te gaan. Dep de aardappelen droog met keukenpapier.

Rundervink bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundervink rondom bruin. Draai het vuur laag en bak, afgedekt, 15 – 20 minuten. Keer regelmatig om.

Aardappelen bereiden
5

Haal ondertussen de plakken ontbijtspek los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar (zorg dat je voor iedere aardappel evenveel spek hebt). Verdeel de tijm over de plakken en wikkel om elke aardappel een plak ontbijtspek. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 5 - 6 minuten krokant.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de balsamicospruitjes, rundervink en de mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn