Een stoof met Italiaanse accenten door de groenten en smaakvolle tomatentapenade. Door een klein scheutje zwarte balsamicoazijn geef je het gerecht zowel zoete als frisse tinten. De rundersaucijs geeft de stoof een nog rijkere smaak. Je serveert het gerecht met krieltjes uit de oven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Kastanjechampignons
1 unit
Tomaat
½ unit
Groene paprika
1 unit
Rundersaucijs met Italiaanse kruiden
40 g
Tomatentapenade
(Contains: Vis)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten.
Verdeel de krieltjes en rozemarijn over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de tomaat en paprika in blokjes van 1 cm.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundersaucijs 2 - 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal de rundersaucijs uit de pan en bewaar apart.
Voeg vervolgens de knoflook, groenten, tomatentapenade, zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe aan dezelfde wok of hapjespan en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Leg de rundersaucijs op de groenten in de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Verdeel de groentenstoof en rundersaucijs over de borden. Serveer met de gebakken krieltjes.