Skip to main content
Rundersaucijs met krieltjes en groentenstoof

Rundersaucijs met krieltjes en groentenstoof

4.1
(184)

Een stoof met Italiaanse accenten door de groenten en smaakvolle tomatentapenade. Door een klein scheutje zwarte balsamicoazijn geef je het gerecht zowel zoete als frisse tinten. De rundersaucijs geeft de stoof een nog rijkere smaak. Je serveert het gerecht met krieltjes uit de oven.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

300 g

Krieltjes

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Kastanjechampignons

1 unit

Tomaat

½ unit

Groene paprika

1 unit

Rundersaucijs met Italiaanse kruiden

40 g

Tomatentapenade

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3601 kJ
Calories861 kcal
Fat43 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate74 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber12 g
Protein37 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten.

Verdeel de krieltjes en rozemarijn over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout
2

Verdeel de krieltjes en rozemarijn over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de tomaat en paprika in blokjes van 1 cm.

4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundersaucijs 2 - 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal de rundersaucijs uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg vervolgens de knoflook, groenten, tomatentapenade, zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe aan dezelfde wok of hapjespan en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

Leg de rundersaucijs op de groenten
6

Leg de rundersaucijs op de groenten in de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Verdeel de groentenstoof en rundersaucijs over de borden
7

Verdeel de groentenstoof en rundersaucijs over de borden. Serveer met de gebakken krieltjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes