Kookmee: Een belangrijk werkje: groente schoonmaken. Help mee de peultjes schoon te maken!?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ cm
Verse gember
½ unit
Ui
½ unit
Prei
65 g
Peultjes
75 milliliters
Kokosmelk
85 g
Pandanrijst
1 teaspoon
Gemalen citroengras
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains: Vis)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de peultjes doormidden. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Kook de rijst met de helft van de kokosmelk, ½ tl gemberrasp per persoon en een snufje zout in de pan met deksel, in 8 – 10 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui, prei en sereh 2 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de overige kokosmelk, sereh en sojasaus toe. Leg de zalmfilet op de groenten en stoof, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar.
Keer de zalmfilet halverwege, voorzichtig, om.
Verdeel de rijst, groenten en zalmfilet over de borden.