Skip to main content
Roze zalm met kokos en groene groenten

Roze zalm met kokos en groene groenten

Kookmee: Een belangrijk werkje: groente schoonmaken. Help mee de peultjes schoon te maken!?

Allergens:
Gluten
Soja
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

¼ cm

Verse gember

½ unit

Ui

½ unit

Prei

65 g

Peultjes

75 milliliters

Kokosmelk

85 g

Pandanrijst

1 teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

/ per serving
Calories750 kcal
Energy (kJ)3138 kJ
Fat32 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate82 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

Snijd de prei in dunne ringen.
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de peultjes doormidden. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Kook de rijst.
2

Kook de rijst met de helft van de kokosmelk, ½ tl gemberrasp per persoon en een snufje zout in de pan met deksel, in 8 – 10 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Stoof de zalm.
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui, prei en sereh 2 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de overige kokosmelk, sereh en sojasaus toe. Leg de zalmfilet op de groenten en stoof, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar.

4

Keer de zalmfilet halverwege, voorzichtig, om.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de rijst, groenten en zalmfilet over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes