Skip to main content
Romige pasta met gekruid kipgehakt
Romige pasta met gekruid kipgehakt

Romige pasta met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas

4.5
(930)

Met dit pastagerecht krijg je lekker veel groente binnen – zelfs meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid, voor extra veel smaak. De pasta is romig, maar toch fris dankzij de lichte anijssmaak van de venkel. Je geeft het geheel wat pit met rode peper – vergeet niet te kijken hoeveel peper je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor jij kookt.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Venkel

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

100 g

Italiaans gekruid kipgehakt

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

50 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

12 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3330 kJ
Calories796 kcal
Fat36 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate76 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Knoflook en ui snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Farfalle koken
3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes