Skip to main content
Romige parelcouscous met heekfilet
Romige parelcouscous met heekfilet

Romige parelcouscous met heekfilet

Met witlof en prei

4.1
(746)

Vandaag maak je romige parelcouscous met zachte prei, licht bittere witlof en milde kruidenroomkaas. Daarbij bak je een stukje heekfilet. Deze vis wordt spottend 'mooie meid' genoemd en lijkt op kabeljauw, maar is qua smaak net iets subtieler.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

1 unit

Witlof

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

40 g

Kruidenroomkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains: Vis)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ milliliters

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2992 kJ
Calories715 kcal
Fat32 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate69 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm.

Parelcouscous koken
2

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook en de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe en bak al roerend 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Parelcouscous afmaken
4

Voeg 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak de groenten, afgedekt, 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de kruidenroomkaas toe. Meng de parelcouscous door de groenten en verhit nog 1 minuut op laag vuur.

Heek bakken
5

Dep ondertussen de heekfilet goed droog met keukenpapier en breng op smaak met zout, peper en het kerriepoeder t. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 3 minuten op het vel. Druk de heek met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en leg de gebakken heekfilet erop met het vel naar boven.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes