Skip to main content
Romige gnocchi met buffelmozzarella
Romige gnocchi met buffelmozzarella

Romige gnocchi met buffelmozzarella

3.6
(242)

Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is, want dan komen de kussentjes naar de oppervlakte drijven. De gnocchie wordt geserveerd met romige buffelmozzarella en zachte aubergine.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Champignons

3 leaves

Verse salie

175 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

65 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2381 kJ
Calories569 kcal
Fat20 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate73 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein22 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aubergine en gnocchi.

2

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de salie fijn.

3

Kook vervolgens de aubergine, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de gnocchi toe en kook totdat de gnocchi boven komt drijven. Giet daarna beide af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de champignons, aubergine, gnocchi en salie toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

6

Verdeel het gerecht en de buffelmozzarella over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes