Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is, want dan komen de kussentjes naar de oppervlakte drijven. De gnocchie wordt geserveerd met romige buffelmozzarella en zachte aubergine.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Aubergine
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
100 g
Champignons
3 leaves
Verse salie
175 g
Gnocchi
65 g
Buffelmozzarella
1 tablespoon
Roomboter
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aubergine en gnocchi.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de salie fijn.
Kook vervolgens de aubergine, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de gnocchi toe en kook totdat de gnocchi boven komt drijven. Giet daarna beide af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de champignons, aubergine, gnocchi en salie toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.
Verdeel het gerecht en de buffelmozzarella over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.