Skip to main content
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa

4.3
(1,2K)

Heb jij een (contact)grill in huis? Dan kan je de tortilla's in de grill bakken en krijgen de quesadilla's een mooi patroon!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Mini tortillas

(Contains: Tarwe)

100 g

Seasoned beef mince

130 g

Corn

40 g

Avocado dip

½ piece

Red onion

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Lime

25 g

Grated cheddar

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories977 kcal
Energy (kJ)4088 kJ
Fat54 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate69 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein49 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen.

Tip: Hou je niet van rauwe ui? Snijd dan de hele ui in ringen en bak alle ui in de volgende stap.

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 3 – 4 minuten. Giet de mais af en laat uitlekken. Voeg het rundergehakt, de helft van de mais en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Snijd intussen de tomaten in blokjes en de limoen in kwarten.

Tortilla's bakken
3

Halveer de tortilla's. Leg een halve tortilla op een bakplaat met bakpapier. Schep wat van de gebakken mais met gehakt erop en top af met wat kaas. Leg de andere helft van de tortilla er bovenop. Druk de quesadillas goed aan. Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de tortilla's, bovenin de oven, 6 - 8 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 2 tortilla's per persoon en gebruik de helft van de cheddar en guacamole. Wat over is, kan je de volgende dag bij de lunch serveren.

Serveren
4

Meng in een kom de tomatenblokjes, gesnipperde ui en overige mais met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Pers er per persoon een kwart limoen boven uit en meng goed. Verdeel de quesadilla's over de borden. Serveer met de avocadodip en de tomatensalsa.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes