Heb jij een (contact)grill in huis? Dan kan je de tortilla's in de grill bakken en krijgen de quesadilla's een mooi patroon!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
100 g
Seasoned beef mince
130 g
Corn
40 g
Avocado dip
½ piece
Red onion
1.5 piece
Tomato
¼ piece
Lime
25 g
Grated cheddar
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd het overige deel in halve ringen.
Tip: Hou je niet van rauwe ui? Snijd dan de hele ui in ringen en bak alle ui in de volgende stap.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 3 – 4 minuten. Giet de mais af en laat uitlekken. Voeg het rundergehakt, de helft van de mais en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Snijd intussen de tomaten in blokjes en de limoen in kwarten.
Halveer de tortilla's. Leg een halve tortilla op een bakplaat met bakpapier. Schep wat van de gebakken mais met gehakt erop en top af met wat kaas. Leg de andere helft van de tortilla er bovenop. Druk de quesadillas goed aan. Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de tortilla's, bovenin de oven, 6 - 8 minuten.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 2 tortilla's per persoon en gebruik de helft van de cheddar en guacamole. Wat over is, kan je de volgende dag bij de lunch serveren.
Meng in een kom de tomatenblokjes, gesnipperde ui en overige mais met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Pers er per persoon een kwart limoen boven uit en meng goed. Verdeel de quesadilla's over de borden. Serveer met de avocadodip en de tomatensalsa.