Skip to main content
Platbroodpizza met champignons en pesto
Platbroodpizza met champignons en pesto

Platbroodpizza met champignons en pesto

met mozzarella en rucola

4.3
(7,8K)

Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees platbrood! Door de korte oventijd zet jij deze platbroodpizza's zo op tafel.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

165 g

Mushrooms

2 piece

Lebanese flatbread

50 g

Green pesto

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Arugula

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories936 kcal
Energy (kJ)3915 kJ
Fat51 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate83 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Beleggen
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en rode ui 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel de champignons en rode ui over de platbroden en scheur de mozzarella erboven klein.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pesto en/of 1 platbrood per persoon. De overige pesto en/of platbrood kun je de volgende dag verwerken tijdens de lunch.

Rucola aanmaken
3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Garneer met de rucola.

This week's must-try HelloFresh recipes