In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Aubergine
30 g
Semi-gedroogde tomatenmix
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
½ sachet(s)
Italiaanse kruiden
0.17 sachet(s)
Paprikapoeder
50 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
45 g
Rucola en veldsla
15 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Olijfolie
60 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/6 zakje paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Snijd het basilicum in reepjes. Roer de penne, de aubergine, de helft van de geraspte belegen kaas en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne over diepe borden. Verdeel de rucola en veldsla op de penne. Garneer met de overige geraspte belegen kaas en het overige basilicum.