Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
⅔ unit
Courgette
7.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
½ ball
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
90 g
Conchiglie
(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de mozzarella in grove stukken.
Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.
Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.