.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rode paprika
1 unit
Knoflookteen
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
70 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
100 g
Gekleurde wortelmix
1 teaspoon
Karwijzaad
50 g
Buffelyoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ teaspoon
Honing
100 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in reepjes. Leg de rode paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Draai halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de feta. Hak de gezouten amandelen grof.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de buffelyoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de feta, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.
Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige feta, paprika, peterselie en amandelen.