Skip to main content
Oosterse woknoedels
Oosterse woknoedels

Oosterse woknoedels

Met paksoi en honingpinda’s

3.6
(890)

Paksoi is een Aziatische groente die intussen ook in Europa erg geliefd is. Om het jou makkelijk te maken hebben we de paksoi alvast voorgesneden. Omdat dit gerecht dankzij de sesamolie, sambal en kardemom best pittig is, let je best extra op met hoeveelheden als je kinderen aan tafel hebt zitten.

Allergens:
Sesamzaad
Pinda's
Noten
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Tomaat

½ unit

Gele paprika

150 g

Paksoi

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

20 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

½ teaspoon

Gemalen kardemom

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories599 kcal
Energy (kJ)2506 kJ
Fat34 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate55 g
Protein15 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Snijd de paprika in repen.
2

Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika in repen.

3

Verhit de zonnebloemolie en de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de paksoi, paprika, kardemom, witte wijnazijn en de helft van de sojasaus 5 minuten op middelhoog vuur.

Roer de sambal en overige sesamolie door de noedels.
4

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en roer de sambal en overige sesamolie door de noedels.

5

Voeg de tomaat toe aan de wok en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 à 2 minuten.

Garneer met de honingpinda’s.
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de honingpinda’s en overige sojasaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes