Skip to main content
Noedels met vegetarische kip in pittige saus
Noedels met vegetarische kip in pittige saus

Noedels met vegetarische kip in pittige saus

met paksoi, mais en gefrituurde uitjes

4.1
(680)

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Ei
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

50 g

Rice noodles

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains: Ei, Soja, Tarwe)

½ piece

Onion

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Pak choi

70 g

Corn

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2951 kJ
Calories705 kcal
Fat26.9 g
Saturated Fat6.1 g
Carbohydrate85.3 g
Sugar27.2 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein28.2 g
Salt4.8 g
Potassium305.9 mg
Calcium70.5 mg
Iron0.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok
Tall-Sided Pan
Strainer

Cooking Steps

Noedels koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de ui met de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten.
Vegetarische kip bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Voeg de stelen toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes in 3 - 4 minuten lichtbruin.
  • Voeg het water en de honing toe. Laat 1 minuut inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en voeg de mais toe aan de wok, samen met de noedels, paksoibladeren, zoete Aziatische saus, sojasaus en ketjap (zie Tip).
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Als je je zoutinname wilt beperken, gebruik dan hier slechts de helft van de sojasaus. Je kunt later bij het serveren meer toevoegen naar smaak.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden. 
  • Leg de vegetarische kipstukjes erbovenop en garneer met de gefrituurde uitjes.

 

This week's must-try HelloFresh recipes