Skip to main content
Midden-Oosterse aubergine met rundergehakt en kipmerguezworstje
Midden-Oosterse aubergine met rundergehakt en kipmerguezworstje

Midden-Oosterse aubergine met rundergehakt en kipmerguezworstje

met tomatensaus, parelcouscous, granaatappel en chapati

4.3
(83)

Door in dit gerecht de aubergine langzaam te garen wordt hij fluweelzacht en zoet. De combinatie met granaatappel maakt deze maaltijd een lust voor het oog!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

100 g

Beef mince

1 piece

Chicken merguez sausage

½

Tomato paste

1 piece

Garlic

100 g

Passata

⅓ sachet(s)

Ras el hanout

5 g

Fresh mint

¼ piece

Pomegranate

1 piece

Chapati

50 g

Organic full-fat yogurt

5 g

Shaved almonds

45 g

Giant couscous

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1122 kcal
Energy (kJ)4696 kJ
Fat52 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate101 g
Sugar25 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein57 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Small Bowl
Bowl

Cooking Steps

Aubergine voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de aubergine 3 minuten op de schil in de hapjespan. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Haal van het vuur en bewaar apart in een ovenschaal tot verder gebruik.

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan van de aubergine op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 tl ras el hanout per persoon gedurende 1 minuut. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak in 3 minuten los. Voeg de tomatenpuree en de passata toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de parelcouscous toe en laat de saus nog 3 minuten pruttelen op zacht vuur. Houd warm met het deksel.

Tip: Het gehakt mag nog wat roze zijn, want het gaart nog verder in de tomatensaus.

Kipmerquezworstjes bakken
4

Smeer de aubergine in de ovenschaal in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 12 - 15 minuten in de oven. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de kipmerquezworstjes in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Granaatappelpitten losmaken
5

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik 1/4 van de pitjes uit de granaatappel per persoon. Snijd ondertussen de munt fijn. Meng in een kom de yoghurt met peper en zout, de helft van de fijngesneden munt en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon.

Serveren
6

Verwarm de chapati 2 minuten in de oven. Leg een halve aubergine op elk bord. Besprenkel de yoghurt met munt over de aubergine. Garneer deze met de granaatappelpitten. Schep de tomatensaus met rundergehakt en parelcouscous naast de aubergine. Leg de kipmerquezworstjes op de saus en garneer met het amandelschaafsel en de overige munt. Serveer de warme chapati erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Een typisch Italiaanse aubergineschotel
Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een zacht Italiaans kaasje
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

De gehaktballetjes zijn voorgekruid met o.a. paprikapoeder, oregano, tijm en komijn
Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Met geitenkaas en walnoten
Platbrood gevuld met tonijn

Platbrood gevuld met tonijn

Met courgette en komijnekaas
Italiaanse platbroodpizza

Italiaanse platbroodpizza

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

met tomaat, oude kaas en rigatoni
Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Met tomatensaus, rozemarijn en grana padano
Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Met gepofte paprika, harissa en basilicum
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn