Skip to main content
Marokkaanse couscous met gehaktballetjes

Marokkaanse couscous met gehaktballetjes

Met Turkse peper

Je mengt de gehaktballetjes met Turkse peper. Yeşil biber betekent groene peper in het Turks en is een verzamelnaam voor veel soorten groene pepers uit Turkije. De Turkse groene peper heeft een relatief milde smaak en de peper kan ook rauw worden gegeten in bijvoorbeeld salades. Lees hier meer over op het blog.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Sperziebonen

1 unit

Turkse groene peper

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

½ can

Tomatenpuree

½ teaspoon

Gemalen kaneel

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories768 kcal
Energy (kJ)3213 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber12 g
Protein44 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de Turkse peper klein.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Snijd de Turkse peper klein.

Voeg water toe.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de couscous 1 minuut. Voeg 175 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en laat 10 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

4

Bereid ondertussen de bouillon.

Voeg halverwege de balletjes toe.
5

Fruit de ui en knoflook in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, kaneel en witte wijnazijn toe en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, en stoof, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de Turkse peper en gehaktballetjes toe en bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de couscous en de gehaktballetjes met saus over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes