Skip to main content
Groentesoep met zelfgemaakte gehaktballetjes
Groentesoep met zelfgemaakte gehaktballetjes

Groentesoep met zelfgemaakte gehaktballetjes

4 porties | met een baguette en zelfgemaakte kruidenboter

4.1
(26)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Een goedgevulde, zelfgemaakte groentesoep met gehaktballetjes! Heerlijk met bloemkool en champignons. Serveer het met stokbrood en kruidenboter!

Tags:
Recipe
Allergens:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

125 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Leek

1 piece

Onion

200 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

150 g

Cauliflower florets

(May be present: Selderij)

1 piece

White baguette

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Selderij, Soja, Ei, Mosterd, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

125 g

Butter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Fresh flat leaf parsley & chives

Not included in your delivery

1500 milliliters

Low sodium vegetable stock

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5794 kJ
Calories1385 kcal
Fat83 g
Saturated Fat42.5 g
Carbohydrate113 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein39.9 g
Salt10 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Tall-Sided Pan
Soup pan
Colander
Bowl

Cooking Steps

1
  • Bereid de bouillon. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Snipper 1/2 ui. Voeg het gehakt en de ui toe aan een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. 
  • Pak 2 tl gehakt uit de kom en draai tot een balletje. Herhaal deze handeling tot al het gehakt is gebruikt.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin.
2
  • Snijd de champignons in plakken. Snijd de overige ui in halve ringen. 
  • Snijd de prei in dunne ringen en voeg toe aan een vergiet. Spoel goed af.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

 

3
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. 
  • Verlaag het vuur zodra de soep kookt en laat 20 - 25 minuten sudderen. 
  • Voeg in de laatste 10 minuten de bloemkool en gehaktballetjes toe en roer voorzichtig door.
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Bak de baguette 5 - 6 minuten in de oven. 
  • Hak de bladpeterselie en bieslook fijn. Meng in een kom met de roomboter, peper en zout. 
  • Verdeel de groentesoep over vier kommen en serveer met de baguette en de zelfgemaakte kruidenboter. 

This week's must-try HelloFresh recipes