Skip to main content
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

+/- 10 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Allergens:
Gluten/Gluten
Lupine
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

260 g

Speltbloem

(Contains: Gluten/Gluten)

½ sachet(s)

Bakpoeder

(Contains: Lupine, Melk (inclusief lactose))

60 g

Sultana rozijnen

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

150 milliliters

Karnemelk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

60 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

60 g

Bosbessenjam

¼ unit

Biologische citroen

Not included in your delivery

70 g

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Suiker

to taste

Zout

Nutrition Values

Energy (kJ)1182 kJ
Calories282 kcal
Fat15 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate32 g
Sugar14 g
Dietary Fiber1 g
Protein4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Rolling Pin
Bowl
Small Bowl
Grater
Whisk

Cooking Steps

Beslag maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 240 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout. Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Scones maken
2

Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Steek met een vorm of drinkglas rondjes uit het deeg met een diameter van 4 - 5 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in 10 - 16 minuten gaar in de oven of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Toppings voorbereiden
3

Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot een stevige slagroom. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde. Meng de bosbessenjam met het citroensap in de kleine kom. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.

Serveren
4

Laat de scones goed afkoelen en serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds