Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Bak deze week zelf scones en serveer ze met onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
260 g
Speltbloem
(Contains: Gluten/Gluten)
½ sachet(s)
Bakpoeder
(Contains: Lupine, Melk (inclusief lactose))
60 g
Sultana rozijnen
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
150 milliliters
Karnemelk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
60 g
Mascarpone
(Contains: Melk (inclusief lactose))
60 g
Bosbessenjam
¼ unit
Biologische citroen
70 g
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Suiker
to taste
Zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 240 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout. Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Steek met een vorm of drinkglas rondjes uit het deeg met een diameter van 4 - 5 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in 10 - 16 minuten gaar in de oven of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.
Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot een stevige slagroom. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde. Meng de bosbessenjam met het citroensap in de kleine kom. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.
Laat de scones goed afkoelen en serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.