
Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit marjoraan en knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Apple
½ piece
Red onion
150 g
Potatoes
20 g
Onion chutney
5 g
Fresh sage
½ piece
Yellow carrot
1 piece
Pork sausage with marjoram & garlic
1 piece
Purple carrot
½ tablespoon
[Plant-based] butter
25 milliliters
Low sodium chicken stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Hak de salie grof.

Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Bereid de bouillon.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Verdeel de groenten, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om en voeg de salie toe.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Haal de pan van het vuur en houd afgedekt warm.

Serveer de aardappelen en groenten met de worst. Giet de jus erover.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.