.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
150 g
Zoete aardappel
1.5 unit
Rode paprika
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
50 g
Kruimige aardappelen
25 g
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
400 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de kruimige als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kruimige en zoete aardappelen en de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de bruine ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het ciabattabroodje.