Skip to main content
Luxe Thaise groene curry met filet mignon
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine, rode puntpaprika en geroosterde pinda's

Deze week reis je door de keuken van Thailand. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergens:
Vis
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

2 piece

Scallions

90 milliliters

Coconut milk

1 piece

Garlic

1.25 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

5 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Eggplant

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Filet mignon

5 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

0.15 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories846 kcal
Energy (kJ)3538 kJ
Fat41.1 g
Saturated Fat21.5 g
Carbohydrate77.7 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein39.7 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het groene gedeelte apart om mee te garneren. Rasp de gember fijn. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve plakken van 1/2 cm.

Smaakmakers fruiten
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprika, aubergine, kokosmelk en per persoon: 50 ml water, 1 tl bloem en 1/8 bouillonblokje toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten koken op laag vuur. 

Currysaus afmaken
3

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus toe aan de curry. Laat het geheel 1 minuut verder koken. Proef de curry en voeg naar smaak extra rode peper, limoensap of peper en zout toe.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Filet mignon bakken
4

Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de roomboter lichtbruin begint te kleuren, het vlees in de pan en bak de filet mignon 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 3 minuten rusten.

Filet mignon snijden
5

Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de pinda's tot ze beginnen te geuren en kleuren. Snijd het vlees, tegen de draad in, in dunne plakjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en druk lichtjes aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op het kommetje en draai beide vervolgens voorzichtig om. Verdeel de currysaus ernaast. Leg de vleesplakjes in het midden, bovenop de saus. Verdeel de geroosterde pinda's over de saus. Garneer de rijst met de rode peper. Garneer het vlees naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Maak af met 1 limoenpartje per persoon. 

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs