Skip to main content
Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread
Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread

Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread

met portobello, parmezaan-truffelfrietjes en salade

3.9
(166)

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Cauliflower truffle dip

(Contains: Melk (inclusief lactose))

250 g

French fries

2 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

80 g

Portobello mushroom

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Seasoned hamburger

½ piece

Kumato tomato

½ piece

Red onion

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

1 piece

Brioche bun

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1040 kcal
Energy (kJ)4353 kJ
Fat49 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate95 g
Sugar10 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein49 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de parmigiano reggiano.

Bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de briochebroodjes 2 minuten voor de frieten klaar zijn naast de frieten en bak 2 minuten mee.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello's rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet vervolgens het vuur uit en houd afgedekt warm in de pan.

Runderburger bakken
4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uienringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de sla met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de bloemkool-truffeldip. Verdeel op elk broodje 1 hamburger, wat gebakken ui en 1 portobello. Verdeel de frieten over de borden. Garneer de frieten met de geraspte kaas. Besprenkel de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frieten en kaas. Garneer met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frieten met de frisse salade.

This week's must-try HelloFresh recipes