Skip to main content
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Met rode currypasta

Een nieuw product in de box: steranijs. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. Je gebruikt het in dit recept als smaakmaker voor de curry. Het versterkt de smaak van de venkel, wat van zichzelf al een beetje naar anijs smaakt.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

20 g

Groene linzen

50 g

Rode currypasta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

75 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Steranijs

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Venkel

½ unit

Gele paprika

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories726 kcal
Energy (kJ)3037.6 kJ
Fat29 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate86 g
Dietary Fiber13 g
Protein23 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Saucepan

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Voeg de linzen en rode currypasta toe.
2

Snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Vul het bakje van de currypasta met water en voeg toe aan de pan. Voeg ook de kokosmelk en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 30 minuten zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Kook de venkel en paprika met de linzen mee.
4

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de paprika klein. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de wok of hapjespan met curry, voeg de venkel en paprika toe en kook mee.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan, breng aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Serveer met het eitje.
6

Haal de steranijs uit de curry en breng de curry verder op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout. Verdeel de rijst en curry over de borden. Snijd het ei doormidden en serveer bij de maaltijd.

More delicious recipes with similar ingredients

Smoothie met banaan, kokosmelk en dadelstukjes

Smoothie met banaan, kokosmelk en dadelstukjes

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Ciabatta met ham-kaasomelet

Ciabatta met ham-kaasomelet

Met vers sinaasappelsap
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Met een vleugje kaneel voor het ultieme herfstgevoel
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kippendijfilet is extra mals van smaak
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Een vegetarisch gerecht uit de Aziatische keuken
Ontbijtspek-kaasomelet met ciabatta

Ontbijtspek-kaasomelet met ciabatta

Ciabatta met ham-kaas-omelet

Ciabatta met ham-kaas-omelet

Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

De Chinese kool zorgt voor een Oosterse twist

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions