
Deze snelle stamppot met een twist bevat niet alleen met aardappelen en bloemkool, maar ook zoete maiskorrels. Het gerecht is extra rijk door de kaasblokjes die er deels doorheen gaan en de smaakvolle kippendijreepjes en tuinkers die je erbij serveert.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Kruimige aardappelen
¼ unit
Mais
tablespoon
Tuinkers
g
Kippendijreepjes met tuinkruiden
g
Kruidenkaasblokjes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
175 g
Bloemkool
tablespoon
Olijfolie
tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, zie stap 2. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat met deksel staan.

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool na 5 minuten mee met de aardappelen. Giet de pot met mais af en knip de tuinkers los.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes en de mais 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stamp de aardappelen en bloemkool tot een grove stamppot.

Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om de stamppot nog smeuïger te maken. Voeg vervolgens het grootste deel van de tuinkers, kruidenkaasblokjes en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de kippendijreepjes en mais over de stamppot en garneer met de overige tuinkers.