Skip to main content
Lentestamppot met kip, mais en frisse tuinkers

Lentestamppot met kip, mais en frisse tuinkers

4.0
(410)

Deze snelle stamppot met een twist bevat niet alleen met aardappelen en bloemkool, maar ook zoete maiskorrels. Het gerecht is extra rijk door de kaasblokjes die er deels doorheen gaan en de smaakvolle kippendijreepjes en tuinkers die je erbij serveert.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

¼ unit

Mais

tablespoon

Tuinkers

g

Kippendijreepjes met tuinkruiden

g

Kruidenkaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

175 g

Bloemkool

Not included in your delivery

tablespoon

Olijfolie

tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4038 kJ
Calories965 kcal
Fat35 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate53 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein36 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, zie stap 2. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat met deksel staan.

Bloemkool meekoken
2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool na 5 minuten mee met de aardappelen. Giet de pot met mais af en knip de tuinkers los.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes en de mais 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stampen
4

Stamp de aardappelen en bloemkool tot een grove stamppot.

Op smaak brengen
5

Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om de stamppot nog smeuïger te maken. Voeg vervolgens het grootste deel van de tuinkers, kruidenkaasblokjes en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de kippendijreepjes en mais over de stamppot en garneer met de overige tuinkers.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes