Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Chicken thigh fillet
25 g
Organic sour cream
½ piece
Cucumber
100 g
Shredded red cabbage
15 g
Panko breadcrumbs
1 sachet(s)
Gomashio-herb mix
(Contains: Sesamzaad, Selderij)
2 piece
Wholewheat mini hamburger bun
piece
Mini hamburger bun
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
2 tablespoon
White balsamic vinegar
2 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Halveer de kippendijfilet en meng in een kom met de helft van de zure room. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool en de komkommer toe en schep regelmatig om.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!
Meng in een kom de panko, gomasio, peper en zout. Wentel de kip erdoor totdat hij volledig bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en frituur de kip 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Zet een bord klaar met keukenpapier en laat de kip hierop uitlekken.
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de mini-hamburgerbollen open en rooster ze op de snijvlakken in de pan in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng de overige zure room met de zoet-pittige chilisaus.
Smeer de zoet-pittige chilisaus over de mini-hamburgerbollen en beleg met enkele plakjes komkommer. Verdeel de krokante kip over de hamburgerbollen en beleg met wat rodekool. Serveer de burgers met de overige salade.