Skip to main content
Krokante kipburgertjes met zoete chili-roomsaus
Krokante kipburgertjes met zoete chili-roomsaus

Krokante kipburgertjes met zoete chili-roomsaus

met zoetzure rodekool en komkommer

3.7
(1,6K)

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergens:
Sesamzaad
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Chicken thigh fillet

25 g

Organic sour cream

½ piece

Cucumber

100 g

Shredded red cabbage

15 g

Panko breadcrumbs

1 sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains: Sesamzaad, Selderij)

2 piece

Wholewheat mini hamburger bun

piece

Mini hamburger bun

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

2 tablespoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories891 kcal
Energy (kJ)3728 kJ
Fat50 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate69 g
Sugar23 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein35 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Halveer de kippendijfilet en meng in een kom met de helft van de zure room. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool en de komkommer toe en schep regelmatig om.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Kip bakken
2

Meng in een kom de panko, gomasio, peper en zout. Wentel de kip erdoor totdat hij volledig bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en frituur de kip 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Zet een bord klaar met keukenpapier en laat de kip hierop uitlekken.

Hamburgerbol bakken
3

Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de mini-hamburgerbollen open en rooster ze op de snijvlakken in de pan in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng de overige zure room met de zoet-pittige chilisaus.

Serveren
4

Smeer de zoet-pittige chilisaus over de mini-hamburgerbollen en beleg met enkele plakjes komkommer. Verdeel de krokante kip over de hamburgerbollen en beleg met wat rodekool. Serveer de burgers met de overige salade.

This week's must-try HelloFresh recipes