Skip to main content
Kleurenstamppot met pastinaak en pecannoten
Kleurenstamppot met pastinaak en pecannoten

Kleurenstamppot met pastinaak en pecannoten

4.2
(246)

Deze heerlijke stamppot maak je met courgette, bataat, aard-appelen, rucola en pecannoten. De kruidenkaasblokjes zorgen voor een romige tint. Daarnaast zorgt de rozemarijn voor een heerlijke aromatische smaak. Dit gerecht is een ware kleuren-explosie.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Pastinaak

150 g

Zoete aardappel

½ unit

Courgette

¼ sprig

Verse rozemarijn

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

15 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

25 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2720 kJ
Calories650 kcal
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber13 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijd de pastinaak en bataat in gelijke plakken
1

Schil of was de aardappelen (irene) en bataat grondig en snijd in kwarten. Snijd de pastinaak in gelijke plakken.

2

Zorg dat de aardappelen, bataat en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook met een snufje zout en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Scheur de rucola klein en hak de pecannoten grof.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette en rozemarijn 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stamp de aardappelen, pastinaak en bataat tot een grove puree
6

Stamp de aardappelen, pastinaak en bataat met een aardappelstamper tot een grove puree. Roer de courgette, kruidenkaasblokjes, de mosterd en het grootste deel van de rucola door de stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pecannoten
7

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecannoten en overige rucola.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes