Kippendij is lekker mals en heeft veel smaak. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Jasmine rice
1 piece
Red onion
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
120 g
Chicken thigh strips with kebab spices
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
¼ piece
Lime
10 g
Salted peanuts
5 g
Mint, coriander & Thai basil
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper de sjalot.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix in de pan en roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de zoete Aziatische saus en de zoet-pittige chilisaus in de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes van de munt en het Thaise basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.
Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.
Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.