Skip to main content
Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst
Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

3.9
(1K)

Kippendij is lekker mals en heeft veel smaak. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Jasmine rice

1 piece

Red onion

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

¼ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

5 g

Mint, coriander & Thai basil

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories746 kcal
Energy (kJ)3121 kJ
Fat24 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate93 g
Sugar21 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper de sjalot.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix in de pan en roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur.

Kippendij toevoegen
3

Voeg de zoete Aziatische saus en de zoet-pittige chilisaus in de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes van de munt en het Thaise basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.

Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.

Serveren
4

Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes