Skip to main content
Kipfilet met pesto-aardappelen

Kipfilet met pesto-aardappelen

Met een kleurrijke zomersalade

4.1
(1K)

De kipfilet in dit recept is niet zomaar een stukje kip. Je slaat de filet namelijk eerst voorzichtig plat, zo maak je hem extra mals en gaart hij gelijkmatig. Voordat hij de pan in gaat, besmeer je hem nog met pesto, wat zorgt voor een heerlijke smaak.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Kipfilet

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

½ unit

Rode paprika

½ unit

Appel

7 unit

Radijs

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2929 kJ
Calories700 kcal
Fat32 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate67 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

aardappel
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, voeg een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat met deksel staan.

kip
2

Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of folie weg, besmeer de helft van de kipfilet met 1 tl groene pesto per persoon en bestrooi met peper en zout. Vouw de kipfilet dicht en maak de randen vast met 2 cocktailprikkers.

kip
3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak 10 minuten, of totdat de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.

snijden
4

Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de paprika, de appel, de radijs en het radijsblad in een saladekom.

dressing
5

Maak in een kleine kom een dressing van de overige olijfolie, de honing, mosterd, witte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de salade.

serveren
6

Roer de overige groene pesto door de aardappelen. Verdeel de aardappelen en kipfilet over de borden en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes