Skip to main content
Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes
Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes

Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes

3.1
(379)

Kookmee: Een echte chefkok geeft het gerecht net dat beetje extra. Garneer het gerecht daarom met peterselie en probeer het zo goed mogelijk over de verschillende borden te verdelen.

Allergens:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Bloemkool

110 g

Kipfilethaasjes

½ teaspoon

Gedroogde tijm

40 g

Cranberrychutney

(Contains: Mosterd)

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories584 kcal
Energy (kJ)2443.5 kJ
Fat16 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate72 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Stove
Aluminum Foil
Casserole with Lid
Oven Dish
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (dita) grondig, snijd in parten en kook met een snufje zout, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat met deksel staan.

2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes.

Verdeel 1 el water per persoon over de kipfilethaasjes.
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipfilethaasjes in 2 minuten bruin. Haal de pan van het vuur en leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en verdeel de cranberrychutney en 1 el water per persoon over de kip. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven.

Bak de bloemkool.
4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de bloemkool en tijm 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak op middelmatig vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bestrooi met peper en zout.

Voeg de boter en bijna alle peterselie toe.
5

Hak ondertussen de peterselie grof. Voeg de boter en bijna alle peterselie toe aan de pan met gekookte aardappelen. Roer door en laat een paar minuten met deksel op de pan staan.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de kipfilethaasjes, cranberrychutney, bloemkool en peterselieaardappeltjes over de borden. Garneer met de overige peterselie en besprenkel met het bakvocht uit de ovenschaal.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes