Voor deze aardappelschotel hoef je de aardappelen niet te schillen. De schil zorgt voor extra smaak en zo bespaar je ook nog eens tijd. De rode pesto en provolone geven het gerecht een volle smaak en met de knapperige hazelnoten maak je het geheel helemaal af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
200 g
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
1 teaspoon
Gedroogde oregano
40 g
Rode pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
25 g
Provolonevlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Hazelnoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de Italiaanse groentemix met de oregano 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de aardappelen toe en roerbak nog 5 minuten mee.
Voeg daarna de rode pesto en de helft van de provolone-flakes toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de hazelnoten grof.
Verdeel de aardappelschotel over de borden, bestrooi met de overige provolone flakes en garneer met de hazelnoten.