Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
½ unit
Courgette
½ unit
Kleine rode ui
1 unit
Knoflookteen
35 g
Semi-gedroogde tomaten
90 g
Linguine
(Contains: Gluten May be present: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains: Vis)
2 teaspoon
Gedroogde oregano
40 milliliters
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte belegen geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
10 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten per kant.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, courgette, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en leg de kabeljauwfilet erop. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.