Skip to main content
Indische varkenshaasreepjes met Aziatische groenten en kokos

Indische varkenshaasreepjes met Aziatische groenten en kokos

3.8
(1,3K)

In dit recept maak je zelf een zoetzure saus. Je brengt hiermee de voorgekruide varkenshaasreepjes en de groentemix van peultjes, gele peen en Chinese kool op smaak. Verder gebruik je ook kardemom. Dit heeft een scherpe geur en proeft een beetje naar citroen.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

⅓ unit

Tomatenpuree

100 g

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

200 g

Chinese groentemix

(May be present: Selderij)

½ teaspoon

Gemalen kardemom

5 g

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

2 tablespoon

Ketjap manis

1 teaspoon

Bruine suiker

¼ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories685 kcal
Energy (kJ)2866 kJ
Fat17 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate96 g
Dietary Fiber11 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

Voeg water toe aan de rijst.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie voor de zoetzure saus in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en zet opzij.

Bak de varkenshaasreepjes.
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentemix en kardemom toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 5 minuten.

Voeg de zoetzure saus toe.
4

Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de rijst en groenten over de borden en bestrooi met de kokosrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes