In dit recept maak je zelf een zoetzure saus. Je brengt hiermee de voorgekruide varkenshaasreepjes en de groentemix van peultjes, gele peen en Chinese kool op smaak. Verder gebruik je ook kardemom. Dit heeft een scherpe geur en proeft een beetje naar citroen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Rode ui
⅓ unit
Tomatenpuree
100 g
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
200 g
Chinese groentemix
½ teaspoon
Gemalen kardemom
5 g
Kokosrasp
1 tablespoon
Zonnebloemolie
2 tablespoon
Ketjap manis
1 teaspoon
Bruine suiker
¼ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie voor de zoetzure saus in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en zet opzij.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentemix en kardemom toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 5 minuten.
Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de rijst en groenten over de borden en bestrooi met de kokosrasp.