We hebben een variant op de hutspot voor je bedacht met spruit-jes. Door de spruitjes eerst even te koken en daarna te bakken met de spekjes, geef je ze extra smaak! Wist je dat de rookworst in jouw box een aantal specerijen bevat? Namelijk zwarte peper, foeli, nootmuskaat en gember.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Peen
200 g
Spruiten
1 unit
Varkensrookworst
25 g
Magere spekblokjes
½ unit
Ui
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Snijd de peen in plakken. Zorg dat de aardappelen en peen ruim onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 20 minuten op middellaag vuur koken. Giet daarna af, maar houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.
Halveer ondertussen de spruiten.
Verhit een wok of hapjespan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Voeg de ui, spruiten en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper.
Stamp ondertussen de aardappelen en peen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, melk, mosterd en eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de gebakken spekjes, ui en spruiten toe en schep om. Breng op smaak met peper en laat het deksel op de pan.
Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en verwarm de rookworst in 3 - 4 minuten.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.