Skip to main content
Hoofdgerecht - Gekonfijte parelhoen met een crème van doperwten
Hoofdgerecht - Gekonfijte parelhoen met een crème van doperwten

Hoofdgerecht - Gekonfijte parelhoen met een crème van doperwten

Geserveerd met krieltjes en geglaceerde bospeen

Perfect voor Pasen! Ga je uitgebreid dineren tijdens Pasen? Serveer deze gekonfijte parelhoen als hoofdgerecht en kies de gegrilde groene asperges als voorgerecht.

Dit kleurrijke gerecht is met recht een parel te noemen! De parelhoen hebben we alvast voor je gekonfijt. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, met als resultaat een heerlijk malse parelhoen. Je maakt er doperwtencrème bij van buffelyoghurt - verrassend fris en romig.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Citroen

300 g

Krieltjes

½ unit

Perssinaasappel

5 g

Verse tijm & bieslook

150 g

Bospeen

1 unit

Gekonfijte parelhoenpoot

100 g

Doperwten

75 g

Buffelyoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Kippenbouillon

1 teaspoon

Suiker

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4234 kJ
Calories1012 kcal
Fat50 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate86 g
Sugar21.8 g
Dietary Fiber14 g
Protein45 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in parten. Was de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes doormidden. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de helft van de citroenparten tussen de krieltjes en bak in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.

Schillen
2

Bereid ondertussen de bouillon. Pers de sinaasappel en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd het grootste deel van het groen van de bospeen (laat een klein stukje groen aan de peen) en schil de peen met een dunschiller. Haal de parelhoenpoot uit de verpakking en leg de parelhoen in de laatste minuten 13 – 15 minuten van de baktijd tussen de krieltjes op de bakplaat. Bak tot de parelhoen bruin en krokant is.

Bospeen glaceren
3

Leg de peen naast elkaar in een hapjespan met deksel en schenk de bouillon erover. Voeg de suiker, tijm en 4 el sinaasappelsap per persoon toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat het vocht in 5 minuten inkoken tot een siroop. Breng op smaak met peper en zout en roer er vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon door.

Doperwten stoven
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de doperwten 2 minuten. Schenk er 1 1/2 el water per persoon bij, verlaag het vuur en stoof de erwten, afgedekt, op middellaag vuur in 4 – 6 minuten gaar.

Doperwtencreme maken
5

Schep de gestoofde erwten in een hoge kom. Voeg 1/4 el roomboter per persoon en de buffelyoghurt toe, breng op smaak met peper en zout en meng met een staafmixer tot een gladde crème. Snijd de verse bieslook fijn.

Serveren
6

Verdeel de doperwtencrème over de borden en leg de gekonfijte parelhoen erop. Schep de geglaceerde bospeen ernaast en garneer met de bieslook en overige citroenparten. Serveer met de krieltjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Walnootbroodje

Walnootbroodje

Met geitenkaas en honing en vers sinaasappelsap
Volkoren rozijnen-notenbroodje met geitenkaas, honing en sinaasappelsap

Volkoren rozijnen-notenbroodje met geitenkaas, honing en sinaasappelsap

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Met walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille
Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Met Turkse rode peper, munt en pompoenpitten
Gebakken zeebaars met pittige bataat

Gebakken zeebaars met pittige bataat

Met geroosterde bloemkool en komijn
Parelcouscous met gebakken sjalotjes

Parelcouscous met gebakken sjalotjes

Met kastanjechampignons en citroenricotta
Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Met spinazie, tomaat en kappertjes
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Met knoflookkrieltjes en broccoli
Gebakken kabeljauw met ratatouille

Gebakken kabeljauw met ratatouille

Met gremolata en olijvenbrood
Zomerse gnocchi met merguezworst

Zomerse gnocchi met merguezworst

Met citroen-ricottasaus, courgette en mini-romatomaten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs