Skip to main content
Heekfilet met aardappelschijfjes en prei
Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Met rode ui en dillemayonaise

4.0
(258)

De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept mengt met verse dille, waardoor deze ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.

Allergens:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelpartjes

½ unit

Rode ui

½ unit

Prei

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains: Vis)

3 bunch

Verse dille

(May be present: Selderij)

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories703 kcal
Fat44 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate47 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen

Prei stoven
2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 - 8 minuten afgedekt stoven.

Bakken en mengen
3

• Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout

Serveren
4

• Verdeel de heekfilet, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes