De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept mengt met verse dille, waardoor deze ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Aardappelpartjes
½ unit
Rode ui
½ unit
Prei
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains: Vis)
3 bunch
Verse dille
(May be present: Selderij)
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen
• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 - 8 minuten afgedekt stoven.
• Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout
• Verdeel de heekfilet, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.